top of page
  • Metaalhandel Schmitz

Oude metalen recycleren en de voordelen voor het milieu.

Waarom metalen recycleren zo belangrijk is voor ons leefmilieu

Oude metalen recycleren is een uitgebreide economische activiteit die ook vele voordelen brengt voor ons leefmilieu. Waarom is het zo belangrijk om metalen te recycleren en hoe gaat dat precies in zijn werk? In deze blog vertellen we u er graag alles over.Sorteren en recycleren

Oude metalen worden intensief verzameld door een netwerk van ervaren schroothandelaars die diverse soorten ijzer en metaal ophalen en gericht recycleren. Voor ze dat kunnen doen, moeten ze eerst alle opgehaalde afvalsoorten zo goed mogelijk recycleren zodat de verschillende metalen niet door elkaar gehaald worden. Daarna kunnen die gescheiden metaalsoorten naar een gespecialiseerde verwerker worden getransporteerd, waar de oude metalen opnieuw worden gesmolten en als basis dienen voor nieuwe grondstoffen zonder het milieu extra te belasten.


Rendabele en ecologische oplossing

Metalen recycleren en hergebruiken betekent dat er minder energie nodig is om nieuwe metalen te produceren. Voor metaal is er zelfs tot 90 procent minder energie nodig om het te recycleren dan om nieuw metaal te produceren. Bij aluminium loopt dat percentage zelfs op tot 95 procent.


Dat betekent ook dat de natuurlijke grondstoffen op onze planeet minder zwaar belast worden, aangezien de oude metalen als grondstof dienen voor de productie van nieuw metaal. Zo ontstaat een circulaire kringloop die enorm veel geld, energie en CO2-uitstoot bespaart.


Metaalhandel Schmitz is uw duurzame partner

Bij Metaalhandel en Afbraakwerken Schmitz in Bonheiden vindt u een ervaren ophaler van diverse soorten metaal die alle stromen ook sorteert en gescheiden naar de groothandel brengt. Bovendien kunt u bij Schmitz ook terecht voor afbraakwerken van metalen. Oude silo's, verwarmingsketels en dergelijke worden door ons deskundig verwijderd, afgevoerd en gesorteerd.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor recyclage van oude metalen? Neem dan zeker contact op met Metaalhandel en Afbraakwerken Schmitz in Bonheiden.

21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page